( 3 velké pizzy )
3 hrnky hladké mouky (00 anebo přímo na pizzu)
1 a 1/4 hrnku vody
1 KL cukru a soli
1/4 kostky čerstvého droždí
3 PL oliv.oleje
1 plechovka pasírovaných rajčat
3 sýry Mozzarella
bazalka
sůl
(parmazán)
Vše z první části receptu do pekárny na program těsto a nebo do robota na 10minut . Pak nechat 1 až 1 a půl hodiny kynout.
Pokud ale máte čas nechat těsto kynout přes noc v lednici ,tak je to ještě lepší.
Nakynuté těsto rozdělte na tři části a rozválejte na peč.papíře opravdu do tenoučka.
Na těsto patří pasírované rajčata ,sůl , mozzarella a trochu oliváče .
Čerstvou bazalku dejte až na upečenou pizzu.
Když nemám bůvolí ,tak dám i trochu parmazánu .
Peču na druhé příčce odspodu v troubě která je vyhřátá na maximum.Pečení trvá 8-10 minut .Záleží ale troubě !
Pokud máte žulu a nebo pizza kámen na pečení ,tak je to velká výhoda .
Dobrou chuť !
Pizza jedna básen prostě mnam mnam no nase sikulka Gabča
OdpovědětVymazat