čtvrtek 28. ledna 2016

Čorba - Turecká polévka z červené čočky






 ( 4 porce )

máslo
1 cibule
1 mrkev

1 KL římského kmínu
1 KL kari
2 KL rajského protlaku
250g červené čočky
1.5l  zeleninového vývaru
citrónová šťáva
chilli
sůl a pepř


Na másle orestujte cibuli a mrkev na drobné kostičky. Přidejte koření a po půl minutě i protlak.
Vše společně orestujte ještě malou chvilku, vložte propláchlou čočku a zalijte vývarem.
Polévku vařte na mírném ohni cca 20-25 minut .
Dochuťte solí, pepřem popřípadě i chilli .Ponorným mixérem rozmixujte dohladka .
Na talíři si každý dochutí citrónem .

Dobrou chuť !






3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušejte. Nám strašně chutnala a hned jsme ji zařadili do stálic naší kuchyně .

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat