středa 27. ledna 2016

Risoto s gorgonzolou a hruškami


( 2 porce )

Rýže Arborio
1 malá cibule (šalotka)
máslo

sůl
kuřecí / zeleninový vývar 
1dcl bílého vína (suché)
100g sýru Gorgonzola
2 máslové hrušky


Na másle orestujte šalotku do sklovata. Přisypte 4 hrsti NEpropláchnuté rýže a minutku společně opékejte . Podlijte jedním deci vína a hned jak se odpaří alkohol přidejte pokrájenou a oloupanou hrušku.
Risoto se musí celou dobu míchat a po naběračkách přilévat vývar. 
Rýže se vaří do al dente .Rozhodně by neměla být rozvařená .
Když je rýže akorát, vmíchejte sýr a už dále nevařte.
Pro zjemnění přidejte ještě malý kousek másla a ihned podávejte.
Risoto můžete na talíři ozdobit kousky čerstvé hrušky společně s kousky sýru.

Dobrou chuť !  








2 komentáře:

  1. Možná se ptám jako naprostý neumětel, ale kolik asi toho vývaru? Stále poměr 2 ku 1 jako u "obyčejného" vaření rýže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ho potřeba přibližně litr. Nikdy se ale nedává všechen naráz, ale přidává se po naběračkách. Pokud vám nevystačí a bude 1 - 2 naběračky scházet, tak použijte vodu.

      Vymazat