sobota 23. ledna 2016

Dýňová laksa z Malajsie


 (4 porce)


1 máslová dýně
sůl, pepř
1 KL Sambal oelek
oli. olej
3 střoužky česneku
čerstvý zázvor (3cm)
1 hrst koriandru
2 limety
2 PL rybí omáčky
1 kokosové mléko (plech)
300ml kuřecího, hovězího nebo zeleninového
vývaru 
široké rýžové nudle



V rozehřáté troubě pěčte 30 minut na 200°C dýni, kterou oloupejte ,nakrájíte na kostičky či plátky , pokapejte olejem, posypete solí a pepřem .
Mezi tím si v hmoždíři rozrďte : chilli pastu, česnek, zázvor a stonky z koriandru.Dále přidejte šťávu z půlky limety a stejné množství oli.oleje. Ještě chvilku míchejte paličkou ,až vznikne kašička.Lístky si nechte až do hotové polévky.
Ve woku rozpalte trošku oleje , vložte pastu z hmoždíře a chviličku restujte.Přidejte kokosové mléko a vývar.
Zmírněte plamen a provařte polévku 15 minut.
Nudle uvařte dle návodu a mužete polévku servírovat .
Naberte do misky polévku ,přidejte nudle , posypte kousky dýně a ozdobte koriandrem.



Dobrou chuť !







1 komentář:

  1. Mňam, tak tu určitě vyzkouším, může být místo máslové dýně i Hokaido?

    OdpovědětVymazat