(2 porce)
1 plátek hovězího zadního (plec)
rostliný olej
1/2 žluté papriky
2 jarní cibulky
1 žlutá cibule
2 stroužky česneku
2cm zázvoru
1 plechovka kokosového mléka
1/2 citrónu
(rybí omáčka)
Pasta:
1 kvězdička badiánu
1/2 tyčinky celé skořice
5 hřebíčků
1KL celého koriandru
sůl
1KL smabal oelek (nebo chilli paprička)
30g nesolených arašídů
Směs koření dejte do hmoždíře a rozdrďte na prášek. Přijedte chilli ,česnek a zázvor a znovu drďte. Jakmile směs připomíná kaši ,
nasypejte arašídy a dál drďte , až do hladké pasty.
Maso si nakrájejte na velmi tenké plátky (nudličky) a zprudka opečte v pánvi na oleji.
Orestované maso výjměte do misky a na téže pánvi orestujte všechnu zeleninu kromě jarní cibulky.
Opečenou zeleninu dejte k masu a na pánev kápněte ještě trochu oleje a začněte opékat pastu.
Díky výpeku z masa a zeleniny se to bude trošku přichytávat ,ale na dobré pánvi to jde docela dobře dřevěnou vařečkou oškrábat.
Jakmile se koření rozvoní , přilejte půl plechovky kokosového mléka (hustou část i tekutou) .
Maso i zeleninu dejte zpět do pánve a společně prohřejte. Pro chuť přidejte šťávu z půlky citronu a můžete podávat.
Pokud je na vás směs málo slaná , tak přidejte pár kapek rybí omáčky .
Nudle a nebo rýži uvařte podle návodu na balení .
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat