sobota 23. ledna 2016

Francouzské bagety



5g čerstvých kvasnic 
75ml vody
75g hladké mouky 
vše smíchat a přikryté sáčkem nechat 10-12hodin

Po dvanácti hodinách dáte do robota 
50g hladké celozrnné pšeničné mouky
špetku cukru 
5g čerstvých kvasnic
450g hladké mouky
325ml vlažné vody



V průběhu hnětení na rychlost č.2 budete přidávat po kouscích 

předešlé těsto. Necháte přikryté odležet asi hodinku.
Potom přidáte 15g soli a cca 3-4 lžíce vody. Znovu hnětete 10 minut a necháte jednu hodinu kynout.
Vytvarujete bagety 
(jak na to najdete na YouTube
(čas 5:50) 
a necháte na pomoučněné utěrce kynout cca jednu hodinu.Mezi tím si rozpálíte troubu na maximum. 
Ideální je péct bagety na žulové desce ,pizza kamen
i či litě. Pokud nemáte ,tak si aspoň předehřejte
plech a na dno trouby dejte pekáček ,kam nalejete


později horkou vodu.
Nakynuté bagety nařízněte žiletkou a sesuňte je na 
plech do trouby.Do pekáčku na dně nalejte malý
hrneček horké vody a troubu rychle zavřete ,ať 
neunikne pára. Po 15 minutách vytáhněte pekáček na
vodu a snižte teplotu na 200°C a dopékejte 
ještě 10 minut . Po upečení dejte bagety na rošt ,

kde vychladnou. Jsou opravdu krásně křupavé !

Dobrou chuť !









Žádné komentáře:

Okomentovat