sobota 23. ledna 2016

Vietnamská kuřecí polévka Pho' ga





Tato silná a pikantní kuřecí polévka se výborně hodí do dnešních mrazivých dnů.
2 kuřecí stehna 

4 porce širokých skleněných nudlí Pho
1 cibule
1.5l vody
rybí omáčka
olej
2cm čerstvého zázvoru
3 hvězdičky badiánu
2 kousky celé skořice
chilli pasta (Sambal Oelek)
2 stroužky česneku
rýžový ocet
2 jarní cibulky
1 svazek koriandru

Připravíme si hrnec s nepřilnavým povrchem. Na dvou lžících rostliného oleje orestujeme nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný zázvor. Při restování se vám to bude chytat na dno a bude to mít tendenci hodně tmavnout. To je ale v pořádku .To nám zajistí krásně tmavý vývar a tu správnou chuť . Přilijte studenou vodu a vložte maso. Dejte lžičku soli a dvě lžičky bybí omáčky.
Vařte až do té doby,než půjde maso dobře od kosti.
Mezi tím si připravte omáčku ,kterou si každý dochutí polévku podle sebe. Skládá se z chilli pasty Sambal Oelek,prolisovaného česneku a rýžového octa.
Koriandr a jarní cibulku pokrájejte a dejte do mističky.
Polévku přeceďte a uschovejte jen vývar a maso. 
Zbytek můžete vyhodit ,proto že to už nebudete
potřebovat.
Skleněné nudle uvařte podle návodu na obale. Horké
je dejte do větší misky ,poklaďte kousky obraného 
masa a posypte cibulkou a koriandrem.Vše přelejte 
vařícím vývarem a podávejte.
Chilli omáčku si dává každý sám ,podle toho jak moc
má rád ostré a kyselé.Dosolit si může každý sám
troškou rybí omáčky .


Dobrou chuť !










Žádné komentáře:

Okomentovat