sobota 23. ledna 2016

Petrželové ravioli plněné ricottou v omáčce z paprik a česneku


50g hladké mouky

50g polohrubé mouky

1 celé vejce

větší špetka soli

1lžíce oliv.oleje
200g sýru ricotta

1/2 žluté papriky

2 stroužky česneku

máslo

pepř


Mouku, vejce, sůl a olej dejte do mixeru a pulzujte s ním tak dlouho ,až se ze směsi stane kompaktní hmota.

Kouli těsta dejte v sáčku minimálně na půl hodiny do lednice.

Po uležení těsto projeďte těsto ve strojku na nudle na tloušťku č.2 .

Naplňte ricottou a pomocí vajíčka a prstů slepte .Pro ozdobu můžete odkrojit ozdobným rádýlkem .
Takto připravené těstoviny vařte v osolené vodě 3 minuty.Po uvaření je neproplachujte a rovnou je dávejte na pánev, kde si rozpustíte plátek másla a na mírném plameni ,tak aby máslo nezhnědlo podusíte česnek na plátky a papriku na malinkaté kostičky.
Ravioli nechte na pánvi spojit s máslem a přidejte trochu vody z vaření těstovin. Tato tekutina vám vytvoří jemnou máslovou omáčku ,která krásně doplní chuť raviol .



Dobrou chuť !




Žádné komentáře:

Okomentovat