sobota 23. ledna 2016

Hovězí steak s fazolkami v pepřové omáčce





2 plátky hovězího masa 
oliv.olej
čerstvě mletý pepř
2 dcl smetany 
3 KL nakládaného zeleného pepře
2 velké hrsti zelených fazolek
4 plátky sušené slaniny
1 stroužek česneku
sůl
1 dcl bílého vína 

Zelené fazolky 3 min. oblanšírujeme v osolené vodě a propláchneme velmi studenou vodou. Proužky slaniny rozkrojíme podél na dva plátky a omotáme s ní svazky z fazolek. Na pánev si dáve oli.olej ,česnek na plátky a svazky fazolek spojem na slanině dolů. Zprudka opečem a podlijeme vínem. Pod pokličkou dusíme cca 5 minut dokud se víno téměř neodpaří. Zafolky musí být na skus . 
Hovězí plátek napepřete čerstvě umletým pepřem a zprudka opečte na pánvi ,kam jsme si dali trochu oliv.oleje .Stupeň propečení záleží na vaší chuti. Steaky po upečení dáme na talíř a druhým přiklopíme.
Na stejnou pánev ,kde bylo maso vložíme zelený pepř a smetanu .Solit jen opatrně ,proto že naložený pepř je už dost slaný.
Odleželé maso osolte, dejte na talíř a přidejte fazolky. Šťáva ,která zbyla na talíři s masem přidejte ke smetaně ,promíchejte a přelejte přes maso. 

Dobrou chuť !






Žádné komentáře:

Okomentovat