sobota 23. ledna 2016

PITA chleba





300ml vody

20g kvasnic
20g soli
1lžička cukru
2lžíce olivového oleje
500-550g hladké pšeničné mouky

Vypracujte těsto ,poprašte moukou a nechte 45min. přikryté kynout. Potom rozdělte na 6 dílů a
utvořte kuličky ,které opět přikryté necháte ještě 10min. odpočinout. Na pomoučněné desce
vyválíte placky o síle 3-4mm a nechte je ještě čtvrt hodinky ležet a pak sázejte do vyhřáté trouby
na plech s papírem či rozpálený kámen. Troubu rozpalte na maximum a pečte úplně dole.
Pita chleba se peče 4-6min. z jedné strany a hned jak se nafoukne 1-2min. z druhé strany.
Obracečkou vyfoukněte páru (pozor!) a vložte do nádoby s víkem. Při plnění rozkrojte napříč

a chleba by měl jít krásně od sebe. Plnit můžete čím je libo 
Emotikona wink


Koření Tandoori masala koupíte v obchodech s kořením ,ale taky běžně v Albertu. Stačí smíchat s jogurtem troskou soli a oliv.olejem.Marinovat se nemusí nějak dlouho. Bohatě postačí 2-3 hodinky.Pak napíchat na špejle i se zeleninou a upéct na grilu.Já dávám na plech s mřížkou ,kam naleju hrnek vody. Nepřepečte ,ať není kuře suché.
Když je v chlebu jak zelenina tak maso zakápnu dipem z jogurtu a majonézy

Žádné komentáře:

Okomentovat