sobota 23. ledna 2016

Rukolový salát s hruškou a modrým sýrem




Citrón 
Oli. olej
Sůl

Pepř 
1/2 balení salátů rukola 
1 vyzrálá hruška 
1/2 granátového jablka
50g sýrů s modrou plísní 
Balsamikový ocet (hustý)
Vlašské ořechy 

Citrónovou šťávu, sůl, pepř a olej vyšlehejte do husté emulze. Promíchejte s rukolou . Nandejte na talíř a postupně přidávejte další ingredience .

Pokud nevíte ,jak dostat zrníčka z granátového jablka ,tak ho rozkrojte jako jablko na vánoce ,když chcete vidět hvězdičku. 
Položte řezem na dlaň s rozevřenými prsty a vařečkou začnete do jablka bušit . Semínka sama vypadnou. Dělejte to nad mísou se salátem. Šťáva ktera vyteče se smísí s dresinkem v salátů a bude ještě lepší. 
S kvalitním bílým vínem je salát dokonalý .

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat