Citrón
Oli. olej
Pepř
1/2 balení salátů rukola
1 vyzrálá hruška
1/2 granátového jablka
50g sýrů s modrou plísní
Balsamikový ocet (hustý)
Vlašské ořechy
Citrónovou šťávu, sůl, pepř a olej vyšlehejte do husté emulze. Promíchejte s rukolou . Nandejte na talíř a postupně přidávejte další ingredience .
Pokud nevíte ,jak dostat zrníčka z granátového jablka ,tak ho rozkrojte jako jablko na vánoce ,když chcete vidět hvězdičku.
Položte řezem na dlaň s rozevřenými prsty a vařečkou začnete do jablka bušit . Semínka sama vypadnou. Dělejte to nad mísou se salátem. Šťáva ktera vyteče se smísí s dresinkem v salátů a bude ještě lepší.
S kvalitním bílým vínem je salát dokonalý .
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat