sobota 23. ledna 2016

Špenátové cannelloni


 (4 porce)


1 těstoviny cannelloni
400g čerstvého špenátu
1 větší šalotka
2 stroužky česneku 
1 sýr ricotta
300ml mléka
1 vejce
máslo
strouhanka
1PL hladké mouky
sůl ,pepř
muškátový oříšek
50g sýru parmazán (Gran Moravia)



Na pánvi si rozpusťte kousek másla a zpěňte pokrájenou šalotku a česnek na hrubší kousky.Přidejte špenátové listy a nechte v pánvi zavadnout. 
Osolte ,opepřete, podlejte jedním deci vody a pod pokličkou duste 2-3minuty.
Nechejte vychladnout. Do směi potom dejte vejce a sýr ricotta.
Tvrdé neuvařené těstoviny můžete plnit lžičkou ,ale praktičtější je cukrářský pytlík.
Zapékací misku si vytřete máslem a vysypte strouhankou.Plněné trubičky skládejte jednu vedle druhé a celé to přelijte sýrovým bešamelem.
Ten si uděláte tak, že v rendlíku rozpustíte lžíci másla a přidáte stejné množství hladké mouky.Zalejete studeným mlékem, přidáte nastrouhaný sýr a šleháte do zhoustnutí. Do bešamelu se rovněž přidává muš.oříšek a sůl .
Povrch bešamelu v zapíkací misce posypte troškou strouhanky a zapečte na 200°C do barvy (cca 30min.)



Dobrou chuť !









Žádné komentáře:

Okomentovat