(4 kusy)
150g ovesných vloček
3 PL melty
5g čerstvých kvasnic
100ml vody
1 KL cukru (sladěnky)
50g hladké mouky
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
250ml vody
15g soli
Do vloček s meltou přidejte horkou vodu z konvice. Nechte 30 min. odležet a mezi tím si připravte kvásek.
Kvasnice a cukr smíchejte s vlažnou vodou a misku dejte do sáčku .Kvásek nechte kvasit stejně jako se máčí vločky.
Po třiceti minutách vše přemístěte do robota s hnětacím hákem . Vsypejte obě mouky a přilijte vodu. Zapněne robota na rychlost č.2 a nechte míchat cca 7 minut.
Mísu přikryjte znova igelitem a nechte 30minut proběhnout autolýzu.
Po půl hodině přidejte 15g soli a nechte promíchat cca 3 minuty .
Znova dejte mísu do sáčku ,aby těsto neokoralo a nechte kynout jednu hodinu.
Po hodině dejte těsto na pomoučněnou plochu a vytvarujte bagety .Kynout je nechte v dost pomoučněné utěrce opět hodinu. Nezapomeňte si včas nahřát troubu.
Pečte ideálně na žule či pizza kameni 25 minut na 250°C .
Chladnout nechte na mřížce .
Dorou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat