sobota 23. ledna 2016

Vločkové tmavé bagety



(4 kusy)


150g ovesných vloček
250ml horké vody
3 PL melty



5g čerstvých kvasnic
100ml vody
1 KL cukru (sladěnky)
50g hladké mouky



300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
250ml vody 



15g soli



Do vloček s meltou přidejte horkou vodu z konvice. Nechte 30 min. odležet a mezi tím si připravte kvásek.



Kvasnice a cukr smíchejte s vlažnou vodou a misku dejte do sáčku .Kvásek nechte kvasit stejně jako se máčí vločky.



Po třiceti minutách vše přemístěte do robota s hnětacím hákem . Vsypejte obě mouky a přilijte vodu. Zapněne robota na rychlost č.2 a nechte míchat cca 7 minut.
Mísu přikryjte znova igelitem a nechte 30minut proběhnout autolýzu.



Po půl hodině přidejte 15g soli a nechte promíchat cca 3 minuty .



Znova dejte mísu do sáčku ,aby těsto neokoralo a nechte kynout jednu hodinu.



Po hodině dejte těsto na pomoučněnou plochu a vytvarujte bagety .Kynout je nechte v dost pomoučněné utěrce opět hodinu. Nezapomeňte si včas nahřát troubu.
Pečte ideálně na žule či pizza kameni 25 minut na 250°C .
Chladnout nechte na mřížce .



Dorou chuť !






Žádné komentáře:

Okomentovat