sobota 23. ledna 2016

Zelená čočka se salsicciou






Toto je Italský recept chudých lidí ze severu. Vepřové klobásky bylo často jediné maso ,které si mohli dovolit.

Musím říct , že být chudý v Itálii není zas tak špatné .Jídlo je to totiž výborné !


Pokud se vám nepovede sehnat Italskou salsicciu ,tak kupte u řezníka taliány .Je to chuťově podobné jen s tím rozdílem ,že už jsou tepelně opracované.
Vývar použijte nejlépe hovězí .Pokud ale máte kuřecí či zeleninový ,tak nevadí.



( 4 porce )


400g zelené čočky / hnědé
4 klobásky salsiccia / taliáni
1 mrkev
1 cibule
2 kousky z řap. celeru
2 bobkové listy
rozmarýn
sůl, pepř
1dcl bílého vína - není nutné
vývar 
1PL rajčatového protlaku
1 hrst parmazánu
oli. olej



V nižším hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a celer pokrájené na kostičky.Přidejte čočku ,rozmarýn ,bob. list a ryjčatový protlak. Minutku dvě restujte a podlejte vínem. Nechte odpařit alkohol a vložte naříznuté klobásky. Přilejte vývar tak, aby byla čočka ponořená. Osolte a opepřete .Ztlumte plamen a pod pokličkou duste do změknutí čočky. Pokud bude potřeba přidejte ještě další vývat nebo vodu.Do uvařené čočky vmíchejte nastrouhaný parmazán a dále už nevařte.
Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte s bílým chlebem a sklenkou vína .
Dobrou chuť !







Žádné komentáře:

Okomentovat