čtvrtek 25. února 2016

Špagety Carbonara



( 2 porce )

-
200g špaget z tvrdé pšenice
50g tyrolského špeku/pancetta/sušené šunky
50g strouhaného parmazánu
2 žloutky
pepř
oli. olej
-
Tyto špagety miluje můj muž. I já musím říct, že jsou vynikající. A přitom jsou jen z tak mála surovin.
Sušenou šunku mám doma neustále. Jako má někdo doma zásobu cukru, mouky a nevím čeho ještě, tak u nás doma je zásoba surovin pro přípravu italských pokrmů.
Toto jídlo je v podstatě hotové za deset minut.
-
Abych opravdu ušetřila čas, tak dám vařit vodu do rychlovarné konvice.
Mezitím si nakrájejte pancettu a nebo jinou slaninu, která je sušená vzduchem.
Žloutky smíchejte s nastrouhaným parmazánem, pepřem a troškou vody z těstovin.
V žádném případě nepřidávejte smetanu. Ta do tohoto jídla opravdu nepatří.
Jakmile jsou těstoviny ale dente, tak je rovnou z hrnce vložte do pánve k opečené slanině.
Promíchejte a odstavte ze sporáku. Vmíchejte žloutky se sýrem a pokud je potřeba přilijte i trochu vody z těstovin.
Ihned podávejte se sklenkou bílého vína a lehce zakápnuté panenským oli. olejem .

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat