středa 3. února 2016

Čočka po Bavorsku


( 4 porce )

4 Bavorské klobásy
250g  čočky

1 větší mrkev
1 stonek řap. celeru
1 cibule
snítka rozmarýnu
oliv.olej
1 dcl bílého vína
sůl a pepř
1 hrst parmazánu
750ml vody / zeleninového vývaru


Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky a společně s klobásou orestujte na olivovém oleji.
Klobásy dejte stranou a do výpeku k zelenině přilijte bílé víno.
Ze dna hrnce odvařte vše připečené a přisypte propláchnutou čočku.
Klobásy vraťte do hrnce a přidejte vodu či zeleninový vývar.
Osolte, opepřete a přidejte i snítku rozmarýnu.
 Přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste cca 25 minut.
Jakmile je čočka tak akorát na zkus, vyjměte klobásy a přisypte nastrouhaný parmazán.
Čočku už nevařte a rovnou podávejte s tmavou bagetou a kyselým okurkem.


Dobrou chuť !




Žádné komentáře:

Okomentovat