úterý 2. února 2016

Malajské kuře


( 2 porce )

1 vetší kuřecí prso
1 červená cibule
1 limeta
3cm čerstvého zázvoru

koriandrová nať
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého jogurtu
1 chilli paprička
oliv. olej
sůl
-
2ks  Pak-choi
2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce tamari omáčky
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
sezamová semínka






Kuře si nakrájejte na tenké dlouhé
nudličky, které budete cik-cak napichovat na špejle. Mezi jednotlivá masa napichujte také
červenou cibuli a plátky limety.




V hmoždíři si rozdrťte koriandr,
zázvor, česnek, sůl a chilli.




 Jakmile z toho bude drť, tak přidejte limetovou šťávu, olej
a jogurt.
Ještě chvilku drťte, aby z toho byla
jemná pasta.




 Touto směsí přelijte špízi a nechte
nejméně dvě hodiny marinovat.
Ideální je ale přes noc.



Pak-choi si rozřízněte na čtvrtiny
potřete marinádou, kterou si připravíte z :

2 lžíce sezamového oleje
3 lžíce tamari omáčky
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
sezamová semínka




Na přípravu masa je ideální kontaktní grill. Pokud jej nemáte, tak aspoň grilovací pánev.
Maso vytáhněte z marinády a její přebytky setřete prsty. ne však důkladně. Nějaká by na mase zůstat měla. Na suchou pánev dejte špízy a opékejte z obou stran.

Jakmile je maso hotové, zabalte ho do alobalu a na stejné pánvi či grilu opečte i naloženou zeleninu.
Jako přílohu můžete zvolit jasmínovou rýži a nebo jen teplé grilované pak-choi.

dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat