úterý 2. února 2016

Zelené (Hulkovo) kuře


( 2 porce )

1 větší kuřecí prso
petrželová nať

2 stroužky česneku
sůl a pepř
oliv. olej
limetová šťáva
2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu

Kuřecí maso nakrájejte podélně na dlouhé proužky o síle cca 0.5cm .
Cik-cak napíchejte na špejli a odložte do misky v které budete marinovat.
Do hmoždíře si dejte petržel, česnek, sůl a pepř. Paličkou začněte drtit a po chvilce přidejte olej a limetovou šťávu. Ze směsi se stane hladká emulze, kterou přelijete maso o pečlivě ho v ní obalíte.
Maso nechte marinovat nejméně dvě hodiny. Ideální je to ale přes noc.
-
Rozpalte si grilovací pánev a nebo ještě lépe kontaktní grill.
Maso vytáhněte z marinády a prsty otřete její přebytek.
Špíz položte na suchou rozpálenou pánev a pečte z obou stran.
-
Jako přílohu podávejte dušenou rýži basmati s čerstvou zeleninou
-
Moje děti toto jídlo přejmenovali na Hulkovo kuře .
(pro ty co neznají: je to kreslená zelená postavička)






Žádné komentáře:

Okomentovat