sobota 27. února 2016

Rajčatová krémová polévka


( 2 porce )

-
K této krémové rajčatové polévce mi byl inspirací  E.Ridi . Trošku jsme si ji ale upravila podle naší chuťě.
Základem této klasické italské polévky jsou rajčata,bazalka a staré pečivo.
-
1 cibule
1 stroužek česneku
1 plechovka loupaných rajčat
4 plátky staré veky bez kůrky
2 odměrky zeleninového vývaru
(odměrka = plechovka)
velká hrst čerstvé bazalky
parmazán
oliv. olej
balsamico 
sůl,pepř
-
Na olivovém oleji orestujte do sklovata cibuli na drobno a česnek na plátky. Přidejte plechovku rajčat, dvě plechovky vývaru a plátky veky, které jste předem zbavili kůrky.
Osolte, opepřete a na mírném plamínku vařte pod pokličkou cca 15 minut.
Jakmile se veka začne rozpadat, tak vezměte metličku a polévku prošlehejte.
Rozhodně to nedělejte tyčovým mixérem. Polévka by zbělala a chuť by nebyla vůbec dobrá.
Bazalkové lístečky prsty natrhejte a nevařte déle než minutku.
Na talíři ozdobte parmazánem a zakápněte oli.olejem a pár kapkami balsamicového octa.

Dobrou chuť ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat