( 4 porce )
-
Dobré věci jsou většinou ty nejjednodušší. K dobrému jídlu dnes nebudete potřebovat nějak extra moc surovin
Sušenou slaninu už nakrájenou na kostičky a zelené francouzské fazolky kupuji v Lidlu.
Chuťově mi přijdou nejlepší. Od jiných firem jsou nasekané na krátké rourky a při mrazení se do nich dostane moc vody. Chuťově jsou potom blátivé a naprosto chápu odpor některých lidí k nim.Pokud se vám podaří sehnat čerstvé, tak jedině dobře. Je jen potřeba je očistit, zbavit stopek a krátce povařit ve slané vodě .
-
4 kuřecí prsa bez kůže
sušené slaniny
1 malá cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
máslo
oli. olej
francouzská jíška (máslo a mouka 1:1)
-
Budete potřebovat dvě pánve i s pokličkou.
Nejprve se pusťte do masa. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a oli. olej.
Maso okořeňte jen solí a čerstvě mletým pepřem.
Zprudka opečte z obou stran a podlijte cca 1 dcl vody a pod pokličkou duste do změknutí.
Zprudka opečte z obou stran a podlijte cca 1 dcl vody a pod pokličkou duste do změknutí.
Občas podlijte menším množstvím vody a maso otočte.
Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dejte stranou a výpek zahustěte připravenou jíškou a nařeďte vodou (cca 1 dcl).
Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dejte stranou a výpek zahustěte připravenou jíškou a nařeďte vodou (cca 1 dcl).
Maso vraťte zpět a nechte v teple pod pokličkou.
-
Na druhé pánvi si orestujte cibuli a česnek na plátky společně se slaninou.
Přidejte fazolky, trošku vody, sůl, pepř a pod pokličkou chvilku poduste. Zvláště jestli používáte ty rovnou vytažené z mrazáku.
Odklopte pokličku a už jen restujte.
Odklopte pokličku a už jen restujte.
-
Na talíři navršte fazolky, nakrájené kuřecí prso a pár lžic sosu .
-
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat