úterý 22. března 2016

Boží milosti - tradiční velikonoční

-
250 g hladké mouky
špetka soli
50 g másla
50 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžíce octa
3 lžic zakysané smetany
citronová kůra z 1 citrónu
olej a sádlo na smažení
moučkový a vanilkový cukr na obalení
-

Všechny sypké suroviny smíchejte dohromady a poté přidejte zbytek. Kompaktní těsto dejte na hodinu odležet do lednice.
Na dobře pomoučněné ploše vyválejte plát těsta o tloušťce 0.03 cm a pomocí rádýlka rozřežte na obdélníky, které na středu dvakrát podélně proříznete.
Na vyšší vrstvě rozpáleného sádla s olejem smažte z obou stran dozlatova.
Okapat nechte na papírové utěrce a ještě teplé obalte ve směsi moučkového cukru s vanilkovým .

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat