sobota 5. března 2016

Kuřecí zelené kari

( 2 porce )
-
2 kuřecí stehení řízky
1 cibule
3 cm oloupaného zázvoru
3 stroužky česneku
2 vrchovaté lžičky zelené kari pasty
1 zelená chilli paprička
1 jarní cibulka
1/2 cukety
petrželová nať
koriandrová nať
1 limeta (šťáva)
kafrové listy
rybí omáčka
 (kdo nesežene, tak dá nastrouhanou kůru z limety)
1/2 plechovky kokosové smetany
-

Používám sice kupovanou zelenou kari pastu, ale stejně mi to přijde málo a tak si část dotvořím sama v hmoždíři. Kupovanou pastou hlavně nahrazuji citrónovou trávu, která se u nás špatně shání.
-
Do hmoždíře si dejte :
 Hrst petrželky, stonky koriandru, česnek a zázvor na kousky, zelenou chilli papričku a špetku hrubé soli.
Paličkou rozdrďte a přidejte trochu oleje a šťávu z půlky limety.
Ještě chvilku propracujte paličkou, až vznikne hladká kaše.
-


-
Na hlubší pánvi (wok) si na trošce oleje orestujte jako kupovanou, tak i domácí pastu.
Stačí 2-3 minutky. Přidejte maso a jakmile se zatáhne, tak vložte do pánve i cibuli,cuketu a jarní cibulku.
-
-
Hned jak zelenina změkne a to netrvá dlouho přidejte do pánve i kokosovou smetanu. Je to ta hustá část v plechovce s kokosovým mlékem.
Provařte dalších 3-5 minut a dosolte rybí omáčkou.
-
Podávejte s jasmínovou a nebo basmati rýží a měsíčkem limety.

Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat