středa 2. března 2016

Zlatý hovězí vývar



-
1 hovězí oháňka
3 ks hovězího žebírka
3 ks morkových kostí
1 petržel
1 mrkev
1 cibule
1/4 celeru
2 bob.list
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
sůl
petrželová nať
3 stroužky česneku
-

Kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a maso dejte do pekáčku. Osolte, podlijte hrnkem vody
a dejte péct na 200°C dokud nebude mít maso krásně zlatou barvu. Během pečení několikrát maso obraťte a polévejte výpekem.


 -
Upečené maso přendejte i se zeleninou do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a vložte koření s petrželovou natí .
-
 -
Dejte na nejmenší plamen na sporáku a pomaličku vařte (táhněte) 5 hodin.
Vařte bez pokličky a polévka nesmí vřít. Musí jen občas proběhnout ode dna bublinka.
Pěnu na povrchu opatrně sbírejte, aby se polévka nezakalila.
Pokud chcete, tak můžete vařit přes noc v troubě na 120°C .
-
-
Hotovou polévku sceďte, zeleninu vyhoďte a maso oberte.
Na lžíci másla orestujte mrkev a celer na tenké nudličky a společně s čerstvou petrželkou vložte až do talíře.
Jako vložku do polévky můžete dát svitek, nudle, kapání, nočky, knedlíčky ...
-

Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat