( 4 porce )
-
4 chlazené/mražené makrely
Oli.olej
Sůl , pepř
Cibule
2 stonky řap. celeru
2 filátka z ančoviček
2 filátka z ančoviček
1 dcl bílého vína
Plechovka drcených rajčat
Plocholistá petržel
1 lžíce cukru
Šťáva a kůra z půlky citrónu
-
1 lžíce cukru
Šťáva a kůra z půlky citrónu
-
Rozmrazené makrely opláchnete a pokud nejsou, tak vykucháte.
Nasolíte, opepříte a zprudka opečete v pánvi na oli.oleji .
Dáme stranou a na té samé pánvi orestujeme cibuli, celer, česnek a ančovičky.
Podlijte bílým vínem a po odpaření alkoholu přidejte plechovku rajčat a půl plechovky vody. Chviličku povařte, dochuťte citrónem, kůrou a přendejte do zapékací misky.
Položte na omáčku ryby a nechte péct v troubě cca 30 minut na 200°C.
-
-
-
Podávejte třeba s bramborem šťouchaným s máslem .
-
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat