úterý 1. března 2016

Makrela pečená na zelenině



( 4 porce )
-
4 chlazené/mražené  makrely 
Oli.olej 
Sůl , pepř 
Cibule
2 stonky řap. celeru
2 filátka z ančoviček
1 dcl  bílého vína 
Plechovka drcených rajčat 
Plocholistá petržel
1 lžíce cukru
Šťáva a kůra z půlky citrónu
-
Rozmrazené makrely opláchnete a pokud nejsou, tak vykucháte. 
Nasolíte, opepříte a zprudka opečete v pánvi na oli.oleji .
Dáme stranou a na té samé pánvi orestujeme cibuli, celer, česnek a ančovičky.
Podlijte bílým vínem a po odpaření alkoholu přidejte plechovku rajčat a půl plechovky vody. Chviličku povařte, dochuťte citrónem, kůrou a přendejte do zapékací misky. 
Položte na omáčku ryby a nechte péct v troubě cca 30 minut na 200°C.
-

-
Podávejte třeba s bramborem šťouchaným s máslem .
-
Dobrou chuť !


Žádné komentáře:

Okomentovat