středa 16. března 2016

Pat Thai - kuřecí


( 2 porce )

1 lžíce cukru
2 lžíce tamarind pasty
šťáva z 1/2 limety
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce sriracha omáčky
-
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce sušených krevet
2 lžíce sladké ředkve
½ balíčku pevného tofu/nebo uzené
1 hrnek kuřecího masa
2 vejce
široké dlouhé rýžové nudle
1/2 hrnku bambusových výhonků
1 jarní cibulka
¼ hrnku pražených nesolených buráků




Rýžové nudle namočte na 30 minut do studené vody.
Pokud byste je předvařili, tak se vám na pánvi během smažení rozpadnou a vše se bude hrozně lepit. Takto zůstanou krásně al dente.
V pánvi wok na trošce rostlinného oleje orestujte kousky kuřecího masa a dejte ho stranou.


Přidejte do woku malinko oleje a orestujte kostičky tofu. Dále přidejte česnek, ředkev, bambusové výhonky, jarní cibulku, buráky a sušené krevety.
(pokud neseženete sladkou žlutou ředkev, tak použijte bílou kulatou)
Krátce zarestujte a hned vložte namočené nudle. Přilijte několik lžic vody a směs dobře promíchejte. Nudle budou okamžitě měknout a díky trošce tekutiny se téměř hned uvaří.
-
Směs dejte na stranu pánve a usmažte dvě vejce. Zamíchejte, aby se z nich stala míchaná vajíčka a zapracujte je do nudlí.


Přimíchejte omáčku, kterou jste si připravili ze surovin z první poloviny receptu.


Ještě chviličku opečte společně s omáčkou a pokud se vám z nudlí stane koule uprostřed pánve,
tak použijte pinzetu a nebo kleště pro načechrání celého jídla.
-
Na talíři dozdobte koriandrem, jarní cibulkou a bam. výhonky.
Přidejte i řez limety na dochucení.

Tamarindová pasta se dá v asijské tržnici koupit.
Zde na mém blogu najdete ale i návod, jak si ji lehce vyrobit doma.

Dobrou chuť  !


Žádné komentáře:

Okomentovat