( 2 porce )
1 lžíce cukru
2 lžíce tamarind
pasty
šťáva z 1/2 limety
1 lžíce rýžového
octa
2 lžíce rybí
omáčky
1 lžíce sriracha
omáčky
-
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce sušených
krevet
2 lžíce sladké
ředkve
½ balíčku pevného
tofu/nebo uzené
1 hrnek kuřecího
masa
2 vejce
široké dlouhé rýžové nudle
1/2 hrnku bambusových
výhonků
1 jarní cibulka
¼ hrnku pražených
nesolených buráků
Rýžové nudle namočte na 30 minut do studené vody.
Pokud byste je předvařili, tak se vám na pánvi během smažení rozpadnou a vše se bude hrozně lepit. Takto zůstanou krásně al dente.
Pokud byste je předvařili, tak se vám na pánvi během smažení rozpadnou a vše se bude hrozně lepit. Takto zůstanou krásně al dente.
-
V pánvi wok na trošce rostlinného oleje orestujte kousky kuřecího masa a dejte ho stranou.
Přidejte do woku malinko oleje a orestujte kostičky tofu. Dále přidejte česnek, ředkev, bambusové výhonky, jarní cibulku, buráky a sušené krevety.
(pokud neseženete sladkou žlutou ředkev, tak použijte bílou kulatou)
Krátce zarestujte a hned vložte namočené nudle. Přilijte několik lžic vody a směs dobře promíchejte. Nudle budou okamžitě měknout a díky trošce tekutiny se téměř hned uvaří.
-
Směs dejte na stranu pánve a usmažte dvě vejce. Zamíchejte, aby se z nich stala míchaná vajíčka a zapracujte je do nudlí.
Přimíchejte omáčku, kterou jste si připravili ze surovin z první poloviny receptu.
Ještě chviličku opečte společně s omáčkou a pokud se vám z nudlí stane koule uprostřed pánve,
tak použijte pinzetu a nebo kleště pro načechrání celého jídla.
-
Na talíři dozdobte koriandrem, jarní cibulkou a bam. výhonky.
Přidejte i řez limety na dochucení.
Přidejte i řez limety na dochucení.
Tamarindová pasta se dá v asijské tržnici koupit.
Zde na mém blogu najdete ale i návod, jak si ji lehce vyrobit doma.
Zde na mém blogu najdete ale i návod, jak si ji lehce vyrobit doma.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat