úterý 8. března 2016

PITA chleba - špaldový


( 6 kusů )

-
1 hrnek špaldové celozrnné mouky (hladké)
1 hrnek pšeničné chlebové
1 hrnek teplé vody 
2 lžičky soli 
2 lžičky instantních kvasnic / 8g čerstvých z kostky
2 lžíce oli. oleje
-
Smíchejte všechny suché suroviny a přidejte olej. Promíchejte vidličkou a teprve potom přidejte vodu.
Kynout nechte 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
-
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku. Rozdělte na 6 dílů a ručně přepracujte .
Podsypte moukou a vyválejte placku cca 0.5cm silnou.
-
Pita chleba se peče na velmi vysokou teplotu a rychle. Pečení netrvá déle než 5-8 minut.
Je potřeba vyhřát troubu na maximu a pokud můžete péct na žule či pizza kameni, tak je to velká výhoda.
-
Chleba se při pečení krásně nafoukne.Dávejte tedy pozor na páru, která z chleba uniká.
-

Pokud budete pita chleba něčím plnit a potřebujete, aby zůstal měkký, tak hned po vytažení z trouby vyfoukněte z chleba horký vzduch a dejte ho do krabice s víkem a nebo aspoň do sáčku. 
Pita chleba se dá dobře plnit grilovaným masem a nebo přikusovat jako příloha třeba k Hummusu.
Recept na něj najdete ZDE .

Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat