pátek 11. března 2016

Vepřová plec dušená na pivě a červené kápii


( 4 porce )

U toho receptu je více než u jiných důležité, aby jste popíjeli dobré pivo. Ideálně se hodí světlá desítka. Bylo to dlouhé bádání, ale nakonec jsem na to přišla :-)
-
4 plátky vepřové plece
1 velká cibule
1 červená kápie 
sádlo
mouka 
sůl a pepř
1 stroužek česneku
cca 1/2 piva 
voda dle potřeby

-

Nachystejte si nízký kastról se silným dnem.
Maso si naklepte, osolte a opepřete. Když máte hotovo, tak si rozpalte kousek sádla a zprudka opečte plátky masa, které jste ještě poprášili hladkou moukou.
Nesnažte se s masem hýbat. Sice se přilepí, ale později se samo pusti. To je ta pravá chvíle na otočení.
-
Opečené maso dejte stranou. Na dně budou sice připečené kousky, ale to neřešte. Přidejte ještě kousek sádla a orestujte v něm cibuli a papriku na drobné kostičky.
Jakmile je cibule krásně hněda, přilijte po částech pivo a nechte odpařit až na tuk.
-
-
Poprašte jednou lžící hladké mouky a zalijte 0.5l vody . Dobře promíchejte metličkou a vložte zpět maso. Pokud není celé ponořené, tak přidejte další vodu tak, aby byla cca 1cm nad maso.
Přiklopte pokličkou a nechte pomaličku dusit do změknutí.
Na závěr dochuťte jedním stroužkem česneku a pár kapkami citrónové šťávy.
-
Jako přílohu můžete podávat rýži a nebo těstoviny.

dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat