-
4 plátky vepřové kotlety (krkovičky)
1 velká cibule
1 hrst sušených lesních hub
50g slaniny
sádlo
2 bob. list
3 kuličky Nového koření
hladká mouka
1 lžíce hořčice
sůl a pepř
voda dle potřeby
-
Maso si naklepejte, osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. Rozpalte si v kastrolu kousek sádla a zprudka na něm opečte plátky masa.
Ideální je nějaký nižší hrnec se silným dnem. Maso se sice přichytí, ale v tu pravou chvíli se samo odlepí. Orestované maso dejte stranou a v tom samém hrnci opečte i nakrájenou cibuli, koření a kousky slaniny.
Ideální je nějaký nižší hrnec se silným dnem. Maso se sice přichytí, ale v tu pravou chvíli se samo odlepí. Orestované maso dejte stranou a v tom samém hrnci opečte i nakrájenou cibuli, koření a kousky slaniny.
Bude to vypadat velmi tmavě, až skoro připáleně, ale jen tak budete mít silnou a tmavou šťávu.
Přilijte cca deci vody a všechny připečené kousky ze dna hrnce oškrábejte.
Jakmile se voda vydusí a zbude jen tuk, přilijte dvě až tři lžíce mouky. Minutku restujte a přilijte 1l vody. Dobře vymíchejte metličkou a vložte zpět i s houbami.
Přiklopte pokličkou a na velmi malém plameni duste do změknutí. Občas zkontrolujte, zda není potřeba přidat malinko vody a promíchejte.
Na závěr vmíchejte lžíci hořčice.
Podávat můžete s jakoukoliv přílohou .
Dobrou chuť !
Doporučuji! Jednoduché a velmi chutné!
OdpovědětVymazat