pondělí 25. dubna 2016

Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou


( 4 porce )


Na buchtičky:

125 ml mléka
50 g cukru krupice
50 g rozpuštěného másla
1 žloutek
1/2 lžičky soli
250 g polohrubé mouky
citrónová kůra
1/2 kostky droždí 


Na omáčku:

500 ml mléka
1 vanilkový pudink v prášku
1 vanilkový lusk
cukr moučka dle chuti
2 cl rumu
1 žloutek
20 g másla

Zadělat těsto na buchtičky můžete ručně či v robotu. Předem si ale nechte vzejít kvásek z trochy mléka, mouky, cukru a kvasnic.
 Pokud ale máte doma domácí pekárnu, tak do ní dejte všechny ingredience v pořadí přesně jak je v receptu.
-
Po vykynutí si těsto rozdělte na několik hadů přibližně jako prst tlustých.
Plech si vymažte máslem a pruhy dejte podél vedle sebe.
Zbytkem másla pokropte na povrchu a nechte 30 minut pod utěrkou nakynout.
Mezi tím si rozpalte troubu na 180°C .


Nakynuté buchtičky cukrářskou kartou a nebo kovovou obracečkou překrojte.
Vzniknou vám krásné buchtičky jedna jako druhá . Díky máslu na povrchu se vám po vychladnutí budou krásně oddělovat.


Pečte cca 20 minut. V podstatě se ale držte barvy ( dorůžova ).
-
Než se vám upečou, tak si uvařte vanilkovou omáčku.
V rendlíku si ohřejte mléko s cukrem a vanilkovým luskem. Nejprve ho rozkrojte, vyškrábněte semínka a lusk nechte vyvařit. Podle návodu na sáčku si uvařte pudink do kterého přidáte rum a po odstavení z plamene a zprudka zašleháme i žloutek a plátek másla .


Vlažné buchtičky natrhejte, přelijte omáčkou a podávejte .

Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat