neděle 17. dubna 2016

Lehký jahodový dezert


( 8 porcí )


1 kg jahod
cukr krupice
vanilka
1 šlehačka 33%
150ml zakysané smetany
cukrářské piškoty
máta

Na tento desert jsou vhodné hodně zralé jahody. Díky nim i tento recept vlastně vznikl .
Koupila jsem jahody na úplně jiný zákusek, ale večer jsem zjistila, že do rána by nevydržely .
Proto jsem je nakrájela na hrubší kolečka, prosypala cukrem a přidala i trošku vanilky.
Do rána se v lednici krásně vychladily a hlavně pustily šťávu , která je v tomto receptu podstatná.
-
Nachystejte si 8 sklenic na whisky anebo podobnou velikost.
Jeden dlouhý piškot nalamte na tři části a vložte je na dno sklenice. Dejte vrstvu jahod a hlavně šťávu z nich. Další vrstva je z vyšlehané šlehačky se ztužovačem a cukrem smíchaná se zakysankou.
Dál se vrstvy znova opakují dokud vám nedojdou suroviny.
Na závěr ozdobte snítkou čerstvé máty či meduňky.
-
Nechte minimálně hodinku v lednici proležet a podávejte třeba se sklenkou sektu ;-)


Dobrou chuť  ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat