neděle 17. dubna 2016

Větrník XXL



( 1 celý plech )

1.
330g  hladké mouky
750ml vody
230g  másla
špetka soli
8 vajec

2.
750ml  mléka
2 karamelový pudink
cukr moučka
1 máslo

3.
250ml smetany 33%
cukr moučka
1 ztužovač šlehačky

4.
250g  cukr krupice
250ml smetany 33%


č.1 - V hrnci rozehřejte vodu, sůl a máslo . Jakmile se tuk rozpustí přisypte mouku a metličkou dobře rozmíchejte. Pak si vezměte vařečku a míchejte několik minut.
Těsto začne houstnout a na dně hrnce se utvoří povlak. Hotovo máte v momentě, kdy se vám těsto nelepí ani na hrnec a ani na vařečku.
Necháte ho vychladnout a pomocí el.šlehače zapracujete jedno vejce po druhém. Nikdy je nedávejte všechny za ráz. 
Těsto si rozdělte na dva plechy na které si dáte peč.papír .
Vložte do rozpálené trouby na 200°C a pečte 35-40 minut. Těsto musí být více do křupava, proto že jak chladne, tak těsto měkne.
-
 Mezi tím co se vám budou péci dvě placky, tak si uvařte pudinkovou vrstvu podle 2. části receptu. Jakmile pudink dokonale vychladne, tak vyšlehejte máslo pokojové teploty s cukrem a studený pudink přidávejte za stálého šlehání po troškách.
-
Podle 3. části receptu vyšlehejte šlehačku a můžete kompletovat zákusek.
Na první placku dejte vrstvu karamelového krému. Na něho vrstvu šlehačky a přiklopte druhým plátem těsta.
-
Hotový zákusek polijte karamelovou polevou uvařenou podle 4. části receptu.
Na pánvi roztopte cukr. Jakmile budete mít karamel, přilijte smetanu a dobře promíchejte.
Horkou polevou polijte zákusek a nechte přes noc v lednici proležet a zatuhnout.
-
Cukr ve šlehačce a karamelovém krému není uveden přesně. Záleží jak kdo má sladké rád.
Já nesladila moc, proto že karamelová poleva je sladká až až .
Krájet můžete na libovolné tvary.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat