pondělí 4. dubna 2016

Letní Vietnamské závitky



( 8 ks )

1 mrkev
1 jarní cibulka
1/2 salátová okurka
ledový salát / směs salátů
avokádo
(vlasové rýžové nudle)
rýžový papír 16cm
hrst koriandru
24 krevet

Omáčka:

3/4 hrnku burákového másla s kousky
1 a 1/2 lžíce Hoisin omáčky
1 lžíce Sriracha
limetová šťáva / rýžový ocet
horká voda podle potřeby
( zázvor ) - volitelně


Zeleninu si nakrájejte na nudličky a salát natrhejte. Oloupané krevety očistěte od střívek (pokud už nejsou) a dejte vařit do vřící osolené vody na 3 minuty.
Děrovanou naběračkou vylovte a zchlaďte studenou vodou. Pokud je budete vařit déle, tak budou gumové. V té samé vodě můžete dát vařit tenké rýžové nudle.
Stejně jako krevety, nudle také po uvaření propláchněte studenou vodou, aby se dále nevařili a neslepili se k sobě.



Co se týče práce s rýžovým papírem, tak ho stačí pouze krátce namočit a položit třeba na linku.
Nejprve je tvrdý, ale než navršíte náplň, tak vám změkne a bude se sním dobře pracovat.

Tady máte jedno video, kde uvidíte jak závitky balit.
Co si dáte do nich záleží hodně na vás. Někdo dává vařené vepřové, vaječnou omeletu,
mátu ...
Dejte si tam co máte rádi a co vám chutná ;-)

-

Omáčku si připravíte velmi jednoduše. Prostě stačí veškeré suroviny jen smíchat a jííííst !


Dobrou chuť  !


2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Proč ne. To jsou ale jarní. Používá se na ně i jiný druh rýžového papíru, který je vhodný pro smažení.

      Vymazat