čtvrtek 12. května 2016

Tacos - trhané hovězí


(4 porce )


12 tacos
750 g Hovězího masa (plec, kýta, zadní ... )
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 lžička drceného římského kmínu
1 lžička skořice
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička cayennského pepře
1 lžíce červené papriky
1 lžíce oregána
olivový olej
-
6 velkých stroužků česneku
2 cibule
1 lžička melasy
-
50-70 ml jablečného octa
400g drcených rajčat
1 bobkový list
400 ml hovězího vývaru / vody
-
2 lžíce čerstvě vymačkané limetkové šťávy
 1 svazek natě koriandru
1 - 2 papričky Jalapeňos
-
SALSA:
4 rajčara bez semínek
1 červená cibule
1 žlutá paprika
cukr,sůl, pepř
limetová šťáva
koriandrová nať
-
1 avokádo
1 zakysaná smetana
150 g sýru Chedar

Maso nakrájejte kusy velké jako pěst a obalte ve veškerém suchém koření.


Nejlépe v litinovém hrnci (postačí pekáček se silným dnem) rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka opečte.
Odložte ho stranou a v pekáčku orestujte i pokrájenou cibuli a česnek na hrubší kousky.
Přidejte i lžičku melasy. Tu restujte jen velmi krátce a vmíchejte drcená rajčata, bobkový list a vývar.
Přilijte jablečný ocet a dejte i s pokličkou na tři hodiny do trouby, která je vyhřátá na 150°C .
Maso se musí vyloženě rozpadat.
Já to ale raději dělám na méně stupňů ( 90-100°C ) celou noc ( cca 8-10 hodin ).


Když je maso upečené, šťáva je krásně hustá s silná. Maso si dejte stranou na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna.
Maso poté promíchejte s vypečenou šťávou do které přidáte limetovou šťávu, papričky Jalapeňos a část koriandru.



Dále si připravíme salsu z rajčat, papriky, cibule, koriandru a limetové šťávy.
-
Do navlhčených tacos dáme vrstvu masa a buďto necháme prohřát v troubě na 150 °C a nebo dáme na chvilinku do mikrovlnky. To záleží na vás ;-)
Teplé tacos zdobíme  avokádem, smetanou a sýrem.



Dobrou chuť  !





Žádné komentáře:

Okomentovat