pondělí 9. května 2016

Vepřová roláda plněna baby špenátem, vejcem a sýrem cottage


( 4 porce )


1 kg vepřového masa (kýta)
4 hrsti čerstvého baby špenátu
3 stroužky česneku
1 cibule
sůl, pepř
máslo
olivový olej
200g  sýru Cottage 
3 vejce


Maso si rozkrojte na roládu. Nejlepší postup co se mi osvědčil je ten, že si ostrým filetovacím nožem odkrajuji 1 cm silný plát masa, jako když se odmotává rulička papíru.
Vznikne vám tak jeden krásný kus masa vcelku, který si přes fólii naklepte.
Dobře osolte a opepřete.
-
Na pánvi si rozehřejte kousek másla a orestujte na něm cibulku najemno a česnek na plátky.
Když je cibulka s česnekem dosklovata, tak přidejte opláchnutý špenát a nechte zavadnout.
Na pánvi si udělejte místo a rozklepněte si na ni vajíčka. Udělejte je ale jen tak napůl .
Do Vychladlého špenátu s vejcem zamíchejte scezený sýr Cottage a poklaďte touto směsí celé maso.
Na delším konci od sebe si ale nechte cca 5cm bez náplně. Jak budete motat roládu, tak se vám náplň posune až k okraji a nebude vám zbytečně vypadávat.
-
Stočenou roládu si svažte gastro provázkem, osolte, opepřete a dejte do pekáčku, kde jste si předtím dali 3-4 lžíce olivového oleje.
Přilijte malinko ( cca 50 ml ) vody a přiklopte víkem. Pokud nemáte, bohatě vám postačí alobal.
-
Pečte na 200°C asi 30 minut. Poté odklopte a dopečte další půlhodinku.
Během té pravidelně roládu polévejte, ať se nevysuší a má krásnou barvu.
-
V rendlíku si rozehřejte kousek másla a společně s lžící mouky udělejte světlou jíšku.
K té přilijte šťávu z pekáčku. Dobře promíchejte metličkou a nechte provařit. Pokud je potřeba, tak přidejte trochu vody.
Vznikne vám tak výborná šťáva jak k bramborové kaši,tak i třeba k rýži či jiné příloze.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat