pátek 17. června 2016

Cherry negro





345 g  hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody 
20 g práškového kakaa
1/2  lžičky soli
115 g másla pokojové teploty
350 g krupicového cukru
240 ml řepkového oleje
4 velká vejce
vanilkový extrakt
1 lžíce jablečného octa
140 ml kefíru + 100 ml vody
třešně


Třešně si ideálně vypeckujte. Já peckovač nemám a tak jsem rozkrojila na půl a pecky vyndala.
Pokud nemáte děti a nebo vám pecky nevadí, tak klidně dejte třešně celé.
 Opravdu to záleží jen na vás.
-
Nachystejte si tři mísy a ele. šlehač či robot.
Troubu si předehřejte na 180°C.
Nejprve smíchejte mouku,sodu, kakao a sůl. V druhé míse smíchejte máslo, cukr a žloutky. Šlehejte zhruba 2 - 3 minuty a jakmile máte vyšleháno, tak přidejte  olej, vanilku a ocet.
Opět šlehejte 2 - 3 minuty.
Otáčky dejte na minimum a střídavě přisypávejte obsah misky se suchými složkami a kefír naředěný vodou.
Ve třetí misce, která je důkladně odmaštěná vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Ten opatrně zapracujte lehkým převalováním do těsta.
Plech si vymažte máslem a vysypte polohrubou či hrubou moukou. Vlijte těsto a hustě poklaďte třešněmi.


Pečte 20 - 25 minut na 180°C . Špejlí píchněte do středu a pokud se na špejli nelepí, tak máte hotovo.
Buchtu nechte před krájením řádně vychladnout.


Na ozdobu můžete pocukrovat.
Buchta je velmi jemná a nadýchaná. K odpolední kávičce s kopečkem šlehačky ... nemůžete udělat chybu ;-)


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat