3 velké cibule
1 hrnek hladké mouky
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře / chilli
1 lžička červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1/2 světlého piva
olej na smažení
špetka sody
Recept je velmi jednoduchý a pokud vychytáte práci rukou, tak to odcejpá a nejste ani moc upatlaní.
Oloupanou cibuli si nakrájejte na hrubší kolečka, která rozeberte na jednotlivé kroužky.
V plastové misce smíchejte veškeré suché přísady. Přidejte cibulové kroužky, které lehce pokropíte dvěma lžícemi piva, aby na nich kořeněná mouka lépe držela.
Zavřete víčko a protřepejte.
Cibulové kroužky dejte stranou a zbylou mouku nařeďte pivem.
Metličkou důkladně prošlehejte a nechte chvilinku stranou.
V pánvi si rozpalte cca 1cm silnou vrstvu oleje.
Do těstíčka na poslední chvilku vmíchejte špetku sody a můžete hned smažit.
Namočené kroužky lehce oklepejte a smažte z obou stran.
Hotové odkládejte na papírovou utěrku.
Dobrou chuť !
Cibulové kroužky jsou opravdová delikatesa, nevěřila jsem, že budou až tak dobré a hlavně tak křupavé. Určitě doporučuji k vyzkoušení a upozorňuji, že jedna dávka je málo :-)
OdpovědětVymazatDíky Dančo, za tak pozitivní ohlas. Jsem ráda, že měli takový úspěch ;-)
Vymazat