pátek 24. června 2016

Thajská krevetí polévka


( 2 porce )


olej
2 lžíce Thajské kari pasty
( zázvor, česnek, cit. tráva, koriandr, chilli, kurkuma)
16 - 20  středně velkých krevet
1/2 plechovky kokosového mléka
1 hrnek zeleninového vývaru
2 lžíce rybí omáčky 
1/4 červené cibule
2 jarní cibulky
4 cherry rajčata
bazalka
limeta
široké rýžové nudle
sůl a pepř


Tato polévka vám nezabere více, jak dvacet minut času. Nejprve si dejte vařit rýžové nudle a to podle návodu na obale.
Ve woku si rozpalte tři lžíce oleje a orestujte kari pastu.
Pokud ji nemáte, tak si ji můžete vyrobit a to v hmoždíři ze surovin které jsou uvedeny v závorce v receptu.
Jakmile se pasta rozvoní, vhoďte do woku krevety (klidně zmražené) a 2 - 3 minuty restujte.
Růžové téměř uvařené krevety zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Povařte a můžete servírovat.
Do misky si dejte scezené rýžové nudle, polévku, krevety a dozdobte čerstvým rajčetem, jarní cibulkou a plátky červené cibule.
Pokud máte možnost Thajské bazalky tak máte velké plus. Pokud ne, tak použijte tu Italskou.
Chuťově je v polévce také výborná.
Nezapomeňte nabídnout i řez limety na dokyselení polévky.

Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat