( 3 porce )
Toto jídlo mám hrozně ráda, protože je rychle a výživné.
Druhé plus je, že krásně zužitkujete rýži, která zbyla od oběda ;-)
-
Budete tedy potřebovat
6 hrnků uvařené rýže (jasmínová, basmati)
3 vejce
1 lžíce Shaoxing vína
2 jarní cibulky
hrst koriandru
1 hrnek mraženého hrášku
1/2 velké mrkve
1 malá cibule
1 stroužek česneku
olej
-
2 lžičky rybí omáčky
2 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička cukru
1 lžička oleje
1 lžíce rýžového octa
Nejprve si smíchejte všechny suroviny z druhé části receptu a nechte je prohřát v rendlíku na sporáku a nebo v misce v mikrovlnce. Jde jen o to, aby se rozpustil cukr.
-
Na pánev si dejte olej a orestujte mrkev nakrájenou tenoučké nudličky, cibuli na klínky a česnek na hrubší plátky.
Přidejte studenou rýži, hrášek a promíchejte. Opékejte několik minut a přidejte směs omáček, kterou jste si připravili předem.
Tři vejce vyšlehejte se špetkou soli a vínem Shaoxing . Rýži přesuňte na jednu polovinu pánve a na druhou kápněte trochu oleje na kterém usmažíte vejce. Když jsou tak napůl, vmíchejte je do rýže a smažte ještě několik minut.
Ochutnejte a pokud je rýže málo slaná, tak přidejte sojovou a nebo rybí omáčku.
-
Při servírování posypte jarní cibulkou a koriandrem.
Kdo má rád pálivé může vyzkoušet můj chilli olej
Kdo má rád pálivé může vyzkoušet můj chilli olej
Chiu Chow
Dobrou chuť !
Dnes předloženo rodině, rýže sklidila veliký úspěch, takže moc děkuji a zařazuji do pravidelného jídelníčku. Jitka
OdpovědětVymazatTak to mám radost. Není nad spokojene strávníky 👍
Vymazat