středa 14. prosince 2016

Hovězí Stroganov


( 4 porce )



400 g hovězí svíčkové/vysoký roštěnec
1 šalotka
olej
2 sterilované okurky
1 lžíce kapar
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce Dijónské hořčice
100 g žampiónů
1 dc červeného vína/suché
250 g zakysané smetany
špetka tymiánu
malino vody
sůl a pepř
petrželová nať

Maso si nakrájejte přes vlákno na centimetrové nudličky.
Osolte, opepřete a zprudka orestujte. Přidejte cibuli na klínky, žampióny taktéž na klínky a opečte.
Vše zastříkněte červeným vínem a nechte odvařit. Teď je čas přidat i worcesterovou omáčku, protlak a hořčici. Tyto omáčky je třeba důkladně vysmahnout.
Po chvilce přidejte i okurky na kolečka, kapary, tymián a trochu vody.
Po minutce, až dvou přidejte i smetanu a nechte už jen prohřát.
-
Na talíři ozdobte petrželkou a jako přílohu můžete zvolit téměř cokoliv.
Viděla jsem toto jídlo jíst s hranolky, rýží, těstovinami a přímo v Rusku ho jí rádi i s bramborovou kaší či pohankou.


Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat