středa 7. prosince 2016

Kung Pao - kuřecí


( 4 porce )



2 kuřecí prsa
1 paprika / červená, žlutá, zelená
1 jarní cibulka 
5 cm pórku
1 cibule
plátek zázvoru
3 stroužky česneku
1 malá mrkev
1 malá hrst zelených fazolek / mladých hrachových lusků
syrové arašídy / nesolené
( chilli / sečuánský pepř )
-
1 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 lžíce vína shaoxing
1 lžička kuk. škrobu
špetka pepře
1/2 lžičky soli
-
2 lžíce světlé sojovky
1 lžíce tmavé sojovky
1 lžíce rýžového octa
1 lžička cukru
3 lžíce vody
1 malá lžička kuk.škrobu


Kuřecí prso si rozkrojte na dva plátky. Ty potom nakrájejte na nudličky a nebo na kostky. Záleží na vás. My i dětí jíme hůlkami a tak nám více vyhovují nudličky.
V misce je smíchejte s olejem, vodou, vínem, škrobem, solí, pepřem a nechte takto marinovat minimálně 30 minut.


Z ostatních surovin jako je světlá a tmavá sojovka, ocet, cukr, voda a škrob si připravte omáčku, kterou na závěr celý pokrm zalijete. 
-
Arašídy je nejlépe koupit nepražené i se slupkou. K dostání jsou v Asijských obchodech a 500g stojí cca 50,- . Pokud ale nemáte tu možnost, tak alespoň kupte pražené, ale nesolené.
Ty syrové si dejte do pánve a za stálého vrtění pánví je 3 minuty opékejte. Nechte úplně vychladnout a v utěrce pak zbavte slupek.
-
Celé vaření probíhá celkem rychle a tak si veškerou zeleninu nakrájejte dopředu a nachystejte si na tác.


Nejprve si ve woku na trošce oleje orestujte česnek, zázvor a chilli. Pokud budou s vámi jíst i děti, tak si nechte chilli až na konec ;-)
Přidejte mrkev, cibuli a po dalších třech minutách i fazolky a papriku. Na poslední dvě minutky přihoďte i pórek a jarní cibulku.
Dejte stranou a znova rozpalte wok. Na trošce oleje velmi zprudka orestujte maso.


Zeleninu vraťte zpět do pánve ...



... a na závěr přihoďte opražené ořechy, připravenou omáčku ( na dně se určitě usadil škrob ) a vše s ní promíchejte. Celkem rychle začne vše houstnout. Pokud by to bylo moc, tak můžete přidat trochu vody.
Jako příloha je ideální rýže.


Dobrou chuť  !   

Žádné komentáře:

Okomentovat