pátek 30. prosince 2016

Paštika se zeleným pepřem





200 g mletého vepřového masa
500 g drůbežích jater
200 g uzeného špeku
200 g slaniny - plátky
1 velká cibule
4 stroužky česneku
100 g sádla
sůl a pepř
divoké koření (bob.list, Nové koření)
bylinky ( tymián, rozmarýn )
špetka cukru
2 dc portského vína
125 g povoleného másla
200 ml šlehačky / 33%
-
mandle, brusinky, zelený pepř ....


V pánvi si rozehřejte sádlo. Orestujte nejprve maso a poté i očištěná játra. Přidejte koření, sůl a najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a na kostičky špek.
Vše opečte, podlijte vínem, přiklopte a nechte dusit.
-
Po deseti minutách vypněte pánev a nechte směs prochladnout.
-
Paštiku můžete umlet a nebo pokud chcete jemnější, tak rozmixovat se šlehačkou a poté dobře vmíchat změklé máslo.
Teď je na čase vmíchat cokoli čím chcete paštiku dochutit. Můžete použít nakládaný zelený pepř jako já, blanšírované mandle a nebo třeba brusinky.
-
Formu si vyložte slaninou a naplňte umixovanou paštikou a několikrát s ní klepněte o stůl. Vyžene tak vzduch a paštika bude více kompaktní. Přeložte plátky slaniny i přes vršek formy a dejte chladit.
-
Jestliže vám zbude paštika, tak můžete naplnit do skleniček jako já ;-)


Žádné komentáře:

Okomentovat