1 kg vepřového boku s kůží
250 g vepřového sádla
1 hrnek vývaru nebo bílého vína
4 kuličky Nového koření
10 kuliček celého pepře
1 svitek skořice
sůl
4 stroužky česneku
rozmarýn / tymián
Z boku seřízněte kůží a pokud máte v mase i kosti, tak se ani jednoho nezbavujte.
Kůži a kosti položte na dno zapékací misky. Kolagen v kůži vám to vše krásně spojí a kosti dodají sílu.
Kůži a kosti položte na dno zapékací misky. Kolagen v kůži vám to vše krásně spojí a kosti dodají sílu.
Maso si nakrájejte na malé kousky asi velké jako palec.
V hmoždíři si nadrťte pepř a společně se solí a drceným česnekem vmíchejte do masa. Na dno propašujte i Nové koření a malý svitek skořice.
Tu rozhodně nedávejte mletou. Chuť by byla příliš výrazná.
Tu rozhodně nedávejte mletou. Chuť by byla příliš výrazná.
Dochuťte i bylinkami a podlijte bílím suchým vínem a nebo hovězím vývarem.
Já raději používám vývar, ale záleží co vám více chutná.
Já raději používám vývar, ale záleží co vám více chutná.
V rillettes mi navinulá chuť příliš nechutná ;-)
V této fázi můžete nechat maso v chladu přes noc odležet a nebo rovnou péct. Já zkoušela bojí a rozdíl jsem nepozorovala.
-
Pekáček přiklopte a dejte do vyhřáté trouby na 150°C péct na 3 - 4 hodin a nebo dokud se maso vyloženě nerozpadá.
-
Po upečení vytáhněte veškeré celé kousky koření, kůži, kosti a pomocí vidličky a nebo šťuochadla na brambory celou směs rozmělnětě.
Můžete i pomlet na mlýnku, ale to už konzistencí připomíná více paštiku.
My máme raději takto rustikálnější.
-
Teď vmíchejte změklé sádlo. Je možné, že ho nebudete ani potřebovat všechno. Záleží na vás jaky poměr tuku a masa budete chtít.
-
Naplňte sklenice a nahoru nalijte vrstvičku vlažného sádla.
Tato tuková zátka vám zajistí, že maso nebude oxidovat a vydrží i déle.
Tato tuková zátka vám zajistí, že maso nebude oxidovat a vydrží i déle.
Věřím ale, že když ochutnáte, tak ukládat ani nebude třeba ;-)
To bude dobrota a co kalorie,to abych předtím dva dny postila ale určitě to udělám.Bůček je dobré cukroví.
OdpovědětVymazatNoooo ... dietní to zrovna není, ale pokud to nesníte na posezení, tak to tak hrozné není ;-)
Vymazatdobrý den, mužu se zeptat kolik toho z toho Kg masa cca je? Předpokládám že docela dost? díky za odpověď
OdpovědětVymazat