( 8 kusů )
Těsto:
255 ml mléka
15 g kvasnic
20g cukru krupice
1/2 lžičky soli
-
500 g hladké mouky
2 lžíce rostliného oleje
pár kapek limetové šťávy
Náplň:
250 g mletého vepřového
20 g hub shitaké a jidášovo ucho
1 cibule
4 stroužky česneku
1 menší mrkev
-
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžička sezamového oleje
2 lžíce směsi koření na klobásky (charsiu )
2 lžíce tapiokového škrobu
1/2 lžičky pepře
-
4 vejce vařené natvrdo
(4 čínské klobásky )
Nejprve si připravte těsto. V originálu je 100g cukru, ale to vy bylo velmi sladké. Na naše poměry by to bylo sladší, než housky na hamburger a tak tak jsem ubrala.
Je tedy na vás zda budete chtít zvolit původní množství.
Je tedy na vás zda budete chtít zvolit původní množství.
Co se týče Čínských klobásek, není jednoduché je sehnat. Prodávají se opravdu vysušené a je třeba je připravit na páře a nebo povařit. Teprve až potom se dají krájet.
Další suroviny koupíte celkem bez problémů přímo v tržnici.
-
Zadělat můžete ručně a nebo v domácí pekárně stejně jako já. Neděste se, že je něco špatně. Těsto je takové tužší, ale po hodině a půl v teple krásně nakyne.
Z první části receptu na těsto připravte kvásek. Nechte vzejít na teplém místě přibližně deset minut.
Potom přidejte zbytek surovin a limetovou šťávu nechte na pozdější dobu.
-
Mezi tím co bude kynou těsto si připravte náplň. Sušené houby dejte do misky, zalijte horkou vodou a nechte 15 minut odstát.
Houby a zbytek surovin nakrájejte na drobné kousíčky a promíchejte s masem.
Celá směs by měla odstát minimálně půl hodiny v chladu.
Do nakynutého těsta zapracujeme pár kapek limetové šťávy, aby knedlíky měly krásně bílou barvu.
Rozdělte na osm dílů. Vytvarujte do úhledných kuliček a pod vlhkou utěrkou nechte 10 minut nakynout.
Každý kousek rozválejte na 1 cm silnou placku a okraje zeslabte na minimum.
Náplně dejte jednu naběračku na zmrzlinu. To je přesně to množství co je třeba a nahoru posaďte 1/2
vejce vařeného 10 minut natvrdo.
Svažte do ranečku a pořádně stiskněte, ať se vám v páře neotevřou.
Znova přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut dokynout.
Nakynuté knedlíky dejte na čtverec pečícího papíru a dejte vařit do páry na 25 minut.
Knedlíky jsou velmi dobré, když se těsto namočí do nejoblíbenější Vietnamské omáčky Nuoc Mam a jako příloha je výborný mix salátů s bylinkami (koriandr, perila, bazalka, máta ....)
Nuoc Mam:
1/2 šálku horké vody
3 lžíce rybí omáčky
šťáva z limety
1 lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
Česnek prolisujte a chilli nakrájejte. Přidejte zbytek ingrediencí a zalijte horkou vodou. Nechte vychladit a můžete podávat.
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat