neděle 12. února 2017

Sýr PANEER



( 250g )

1 plnotučného mléka
200 ml smetany 31%
šťáva z jednoho citrónu


Výroba tohoto sýru je opravdu jednoduchá a recept bude velmi krátký ;-)





Mléko se smetanou ohřejte na 90°C


Vařečkou udělejte vír a vlijte citronovou šťávu.


Nechte 2 - 3 minuty ustát a zceďte přes jemnou tkaninu.


Stáhněte do ranečku, dejte mezi dva otočené talíře a zatížené plným 
hrncem vody nechte 15 minut odkapat. 
-
Jestli že chcete více tuhý sýr (tvaroh), tak nechte odležet přes noc v lednici.
Chutí je nasládlý něco jako Cottage. Krájet a používat na vaření můžete ale používat
už v den, kdy ho připravíte.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat