čtvrtek 3. ledna 2019

Choux craquelin


(16 ks)
Krusta:

60g másla 
60g cukru krupice (třtinový)
60g hladké mouky
1 lžíce kakaa

Těsto:

60g másla 
120ml vody
1/2 lžičky soli
75g hladké mouky
2 vejce


Jako první si vytvořte krustu.
V míse spojte všechny suroviny v kompaktní hmotu.
Tu vložte mezi dva pečící papíry a vyválejte na 2mm silný plát.
Ten vložte do lednice a věnujte se nyní těstu. 

-

V rendlíku si přiveďte k varu vodu, máslo i sůl. 
Odstavte z plotny a vmíchejte prosátou mouku.
Dejte rendlik zpět na plotnu a na mírném ohni odpalujte .
Těsto je hotové,  až když vám drží krásně v kouli a na dně rendlíku se utvoří povlak.

-

Vypněte teplo, těsto dejte do robota a nechte hníst.
Hmota zatím lehce vychladne a vy si podáte dvě vejce.
Nejprve zašleháte jedno a potom druhé. 

-

Vzniklé těsto si přendáme do zdobícího sáčku s kovovou špičkou (hladká, zubatá, to je jedno) a nastříkáme na pečící papír.
Tvořte "knoflíky" o průměru cca 4cm.
Udělejte řádně mezery, protože testo velmi při pečení nabude.





Vytáhněte krustu z lednice a vykrojte kolečka o něco menší, než jste dělali předtím věnečky.
Položte nahoru a hned vkládejte do rozpálené trouby.
Pečte na 200°C po dobu 15-20 minut. 


Plnit můžete čímkoliv chcete.
Šlehačkou, vanilkovým krémem, podnikovým krémem, povolenou zmrzlinou. 
Fantazie se meze nekladou. 
-
Stačí jen náplň vložit do sáčku s plnící špičkou, propíchnout větrníček a vstříknout náplň. 
Pokud by to někomu nešlo, může ho prokrojit,  naplnit a přiklopit. 


Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat