pátek 22. března 2019

Luštěninové krekry - bezlepkové




1 hrnek (250ml) červené čočky 
2 hrnky vody
100g žlutého hrachu 
Chilli vločky podle chuti
2 lžíce celého máku 
4 lžíce řepkového oleje
10g soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky uzené papriky


Čočku dejte vařit společně s vodou a solí. 
Vartě cca 15 minut. Čočka musí být úplně zavřená, aby šla rozetřít mezi prsty. 



Čočku dejte chladit a ideálně v mlýnku na kávu rozmixuje suchý hrách a chilli. 
Přidejte mák se zbytkem koření.



Vychladlou čočku smíchejte s olejem a suchou směsí. Dobře promíchejte a rozdělte na dvě části. 


Troubu si rozehřejte na 180°C.
Směs si dejte mezi dva pečící papíry a rozvalejte na placku cca 2-3mm silnou.
Vrchní papír odstraňte a radýlkem rozdělte na libovolné tvary.
Placku upečte v kuse a dílky neoddělujte.
Díky nakrojení půjdou po upečení krásně oddělit od sebe.



Pečte na horkovduch 15 minut. Pomocí obracečky otočte a pečte dalších 15 minut.
-
Nechte vychladnout a rozlámejte na jednotlivé kousky.


Dobrou chuť  !

Žádné komentáře:

Okomentovat