5 vajec
200g cukru krupice
250g mascarpone
100ml oleje
250g polohrubé mouky
2 hrnky třešní
1 lžička sody
Špetka soli
Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny.
Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej.
Snižte otáčky na minimum a zapracujte mouku se sodou.
Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou a to na několikrát vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli.
-
Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás.
Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta.
-
Pečte na prostřední mřížce na 190C° cca 25 minut.
Záleží jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká.
Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení.
Přidat čas se dá vždycky a bublanina nebude vysušená.
Dobrou chuť!
Vypadá naprosto úžasně, bublačka jedna (y)
OdpovědětVymazat