pondělí 17. června 2019

Třešňová bublanina z mascarpone




5 vajec
200g cukru krupice
250g mascarpone
100ml oleje
250g polohrubé mouky 
2 hrnky třešní
1 lžička sody 
Špetka soli



Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. 
Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej.
Snižte otáčky na minimum a zapracujte mouku se sodou.
Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou a to na několikrát vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli.
-
Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás. 
Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta. 
-
Pečte na prostřední mřížce na 190C° cca 25 minut.
Záleží jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká. 
Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení.
Přidat čas se dá  vždycky a bublanina nebude vysušená.



Dobrou chuť!

1 komentář: