pondělí 17. června 2019

Čínská polévka HOT AND SOUR



200g vepřového či kuřecího masa (mleté)
2 lžíce cukru
1 větší mrkev
Chilli papričky podle chuti
hrst Jidášova ucha 
2 jarní cibulky 
2 vejce 
1litr vývaru 
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 hrnku kvalitní sójové omáčky (Kikkoman) 
1/2 hrnku vinného octa

Sušenou houbu si namočte do horké vody (vodu přidejte k vývaru).
Jakmile změkne můžete ji nasekat nadrobno a nebo ji dát společně s mrkví do robota a nasekat společně .
Přisypte cukr, zarestujte a zalijte vývarem.
-
Nechte 5 minut vařit a přidejte sójovou omáčku, ocet a zavařte lehce rozkvedlané vejce.
-
Dvě lžíce kukuřičného škrobu smíchejte  s troškou studené vody a polévku zahustěte.
Tradičně by měla být hodně hustá, až šlemovitá. 
Já ale tak hustou nemám ráda.
-
Ochutnejte a popřípadě dolijte ocet, či sójovou omáčku. 
Vypněte plamen, vhoďte jarní cibulku a dále už nevařte. 



Dobrou chuť!



1 komentář:

  1. dobrý den, myslím že vám vypadla část postupu, a to hned na začátku, vůbec zde není uvedeno co s tím masem :)
    pokud to není pravda, tak komentář neuveřejňujte
    kamila

    OdpovědětVymazat