200g vepřového či kuřecího masa (mleté)
2 lžíce cukru
1 větší mrkev
Chilli papričky podle chuti
hrst Jidášova ucha
2 jarní cibulky
2 vejce
1litr vývaru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 hrnku kvalitní sójové omáčky (Kikkoman)
1/2 hrnku vinného octa
Sušenou houbu si namočte do horké vody (vodu přidejte k vývaru).
Jakmile změkne můžete ji nasekat nadrobno a nebo ji dát společně s mrkví do robota a nasekat společně .
Přisypte cukr, zarestujte a zalijte vývarem.
-
Nechte 5 minut vařit a přidejte sójovou omáčku, ocet a zavařte lehce rozkvedlané vejce.
-
Dvě lžíce kukuřičného škrobu smíchejte s troškou studené vody a polévku zahustěte.
Tradičně by měla být hodně hustá, až šlemovitá.
Já ale tak hustou nemám ráda.
-
Ochutnejte a popřípadě dolijte ocet, či sójovou omáčku.
Vypněte plamen, vhoďte jarní cibulku a dále už nevařte.
Dobrou chuť!
dobrý den, myslím že vám vypadla část postupu, a to hned na začátku, vůbec zde není uvedeno co s tím masem :)
OdpovědětVymazatpokud to není pravda, tak komentář neuveřejňujte
kamila