300g hříbků
3 lžíce řepkového olej
1 lžíce másla
sůl, pepř
rozmarýn
3 lžíce Demi glace
300ml hovězí vývar
2 lžíce hladké mouky
250ml smetany 12%
-
500g hovězího hrudí
kořenová zelenina a koření na vývar
Očištěné houby (raději pevné hříbky) si nakrájejte na větší kousky.
Ty orestujte na oleji krásně do tlatavé barvy. Teprve potom osolte, opepřete a dejte snítku rozmarýnu. Příhoďte i kousek másla a ještě chvilku prohřejte.
Jestliže máte demi glace tak přidejte pár lžic a na tuku zpěňte hladkou mouku. Nedávejte zbytečně moc, ať omáčka není příliš hustá.
Jížku udělejte světlou a hned zalijte připraveným vývarem a smetanou.
Minimálně 20 minut na velmi mírném plameni provařte.
Podávejte s plátkem vařeného masa a jako příloha se výborně hodí jakýkoliv knedlík, těstoviny a nebo nočky.
Žádné komentáře:
Okomentovat