pondělí 23. září 2019

Hříbková omáčka s hovězím


300g hříbků 
 3 lžíce  řepkového olej
1 lžíce másla
sůl, pepř 
rozmarýn
 3 lžíce Demi glace
300ml hovězí vývar 
2 lžíce hladké mouky
250ml smetany 12%
-
500g hovězího hrudí
kořenová zelenina a koření na vývar 

Očištěné houby (raději pevné hříbky) si nakrájejte na větší kousky. 
Ty orestujte na oleji krásně do tlatavé barvy. Teprve potom osolte, opepřete a dejte snítku rozmarýnu. Příhoďte i kousek másla a ještě chvilku prohřejte.
Jestliže máte demi glace tak přidejte pár lžic a na tuku zpěňte hladkou mouku. Nedávejte zbytečně moc, ať omáčka není příliš hustá. 
Jížku udělejte světlou a hned zalijte připraveným vývarem a smetanou. 
Minimálně 20 minut na velmi mírném plameni provařte. 

Podávejte s plátkem vařeného masa a jako příloha se výborně hodí jakýkoliv knedlík,  těstoviny a nebo nočky.






Žádné komentáře:

Okomentovat