neděle 27. září 2020

Čokoládové BROWNIES z červené řepy

 




550g    vařené červené řepy 

    2  vejce

 1/2  lžičky soli

  70g    třinového cukru

  50g    kakaa

115g    másla

150g    čokolády

  50g    vlašských ořechů

120g    hladké špaldové mouky

            ( špetka mleté skořice a nebo kardamonu)


Řepu pečlivě omyjte a dejte vařit do změknutí. Po uvaření je třeba řepu nechat částečně vychladnout 

a poté oloupat.

Takto připravenou řepu dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré.



Máslo a 100g čokolády si dejte rozpustit a mezi tím si vyšlehejte vejce se solí do pěny. Postupně přidávejte cukr a dál šlehejte, dokud se úplně nerozpustí.

Jakmile máte hotovo, odložte šlehač a vemte do rukou stěrku či metličku. 

K vejcím prosejte mouku s kakaem, vmíchejte i rozpuštěnou čokoládu, máslo, řepu, nasekané ořechy, koření a promíchejte.

Pekáček si vyložte pečícím papírem, který není na škodu pořádně pomačkat, aby lépe kopíroval tvar formy. Nalijte těsto, posypte zbytkem čokolády, který si nasekejte na kousky a dejte péct na 180°C po dobu 35-40 minut. Záleží jak velkou formu (nejlépe 27x18 cm) máte a jak bude brownies vysoké.



To jestli je dobře upečené poznáte, když do něho zapíchnete špejli. Přepečení se bát nemusíme. Díky řepě zůstává brownies krásně vláčné. 

Nechte vychladnout, nakrájejte a můžete podávat. Báječně se hodí se zmrzlinou a nebo hutnou smetanou.



     Dobrou chuť !

Žádné komentáře:

Okomentovat